Tornemhiada de Badalona


Pastisseria Ventura
16 Juny 2012, 10:00
Filed under: General

La pastisseria Ventura tanca, és un establiment centenari, on es troben els millors tornemis de la ciutat de Badalona.

Va fundar-la Jacint Ventura Riera, en el número 28 del carrer de Mar, el 1908 (fotografía). La pastisseria és la més antiga en funcionament a la ciutat i manté bona part de la seva decoració modernista original, on cal apreciar en els vidres de l’aparador els gravats de dos dracs mitològics i una imatge central femenina amb l’escut de Badalona i als fons la platja amb les barques de pesca. L’interior també ha sabut conservar un aspecte d’època característic

Tornemi, per a qui no utilitzi o conegui el localisme badaloní, no es el mateix que el xuxo o xuixo.

El nom de tornem-hi, té el seu origen a la pastisseria Can Batuecas, desapareguda fa anys, del mig del carrer Canonge Baranera (carrer d’en Cueta). Eren tan bons que encara no te l’havies acabat que ja volies repetir i a còpia de repetir “tornem-hi?” va agafar aquest nom i d’aquí el pastisset farcit de crema i amb sucre al damunt va ser nomenat tornemi. Així es coneix aquesta anècdota que ha fet història badalonina.

 

 
No Comments so far
Leave a commentLeave a comment
Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
css.php